Gaps Diyeti ve Spor

Neredeyse 1 senedir Gaps Beslenme Şekline Geçtik Şimdi de Gaps Diyeti ve Spor Konusuna Gelelim

Gaps Diyeti ile Birlikte Spor Yapmak Açıkçası Benim Kafamı Karıştırıyordu. Gaps Diyeti yaptığım dönem boyunca sarkma vs hiç olmadı çünkü sağlıklı beslenerek yaptığınız diyetlerde bu tip rahatsızlıklar olmuyor.

Gaps Diyeti ve Spor

1 Ağustos tarihinde spora başladım, spor salonunun diyetisyeni öncelikle profesyonel bir tartıda bilgilerimin çıktısını aldı daha sonra bana “kilonuz ideal”dedi. Bende başladım gaps diyetini anlatmaya… Çok şaşırdı, bir hastalığımdan dolayı yaptığımı düşündü ama sonra aslında amaç sağlıklı yaşam ve kilo vermek dediğimde, “hastalarıma daha önce hiç kilo vermeleri için bu diyeti önermemiştim gerçekten çok şaşırdım” dedi. Beni destekledi ve ne kadar iyi bir karar verdiğimden bahsetti. Bu arada merak edenler için hala 58 kiloyum (bilerek ve isteyerek:) ) .

Kilonuz gayet iyi dedi; yağ, kas oranlarıma baktı, metabolizma yaşım 28 çıktı 🙂 Normalde 33 yaşındayım:) Yani her şey gayet normal çıktı. Spor salonu 2 ayda 1 diyetisyene gözükmemizi söylemişti, bu yüzden Ekim ayının başında diyetisyene tekrar gittim. Yine ölçümler yapıldı; 2 ay boyunca 1,5 kilo vermişim ve ölçüm cihazına göre 1 kilo kastan vermişim gibi gözüktü. Fakat bunun suyu az içmemden dolayı olabileceğini de söyledi. Günlük su miktarını 3 litre demiştik önceden ama 4 litre ye çıkardı. (Bu dijital tartıların güvenilirliği konusunu bilen biri varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim.)

Burak geçen dedi ki: Yani o tartıya bir damacana koysak yine aynı sonuçları vermek zorunda kalacak makina” dedi 🙂 baya güldüm ama düşündüm de… Neyse, biraz üzüldüm tabi bu kas mevzusuna, hoca spordan önce ve sonra nasıl beslendiğimi sordu. Bende aç karnına sabah gelip 2 saat spor yaptığımı, eve gidip klasik omletimi yediğimi söylediğimde: “Yanlış beslenmişsiniz, spora aç karnına gelip vücuda eziyet etmişsiniz; gelmeden bir saat önce omletinizi yiyin üzerine büyük bir bardak sade Türk kahvesi için ve spora öyle gelin, spordan sonra smoothie ya da muzlu süt için” dedi. Şimdi ben haftada 1 gün Kangoo Jumps dersim var e Kangoo Jumps’ın bir dersi 50 dakika sürüyor yaklaşık 800-1500 kalori harcıyoruz; bunu da sordum:

“Kangoo Jump dersinin 2 saat öncesinde ana yemeğinizi yiyin gelin, çıkışta muzlu süt ya da 45 dakika içerisinde diyete uygun sebze yemeği yemelisiniz” dedi. Anlayacağınız ben biraz spor ve yemek konusunda hata yapmışım. Şimdi şu şekilde yapıyorum:

Spor öncesi Kahvaltı (benim gibi sabah spora gidenler için)

Standart yöresel peynirli-kırmızı biberli-maydonozlu isteğe göre sucuk, pastırma, kavurma ya da kıymalı olabilir, omlet (2 yada 3 yumurtalı) yanında domates salatalık vs yiyebilirsiniz ama ben yiyemiyorum fazla geliyor.  Ardından büyük boy sade Türk kahvesi.

Sporda Neler Yapıyorum:

1 saat 5.5 speed (hız) yürüyüş (hafta içi her gün net 300 kalori orada veriyorum) ardından hocanın verdiği kendime özel egzersizler örneğin ders programım şu şekilde: Öncelikle esneme hareketleri yapılıyor.

Her biri 12’şer tekrar 3 set olacak şekilde:

  1. Leg Press
  2. Glute
  3. Hip Abduction (iç-dış bacak)
  4. Reverse Grip Pull Down
  5. Rear Deltoid
  6. Dumbbell Lateral Raise
  7. Triceps Press
  8. Dumbbell Hammer Curl
  9. Abdominal
  10. Bosuball Knee Raises şeklinde egzersizlerim bitiyor.

Haftada bir Kangoo Jumps dersi bir de Yoga dersine giriyorum ama artık yavaştan Pilates e başlayacağım. Benim Squat konusunda hassasiyetim var, üst bacağım çok ağrıyor squattan sonra, geçen strech pilatese girdim 4 gün spora gidemedim 🙂 . Ayrıca haftada 2 kere 45 dakika yüzüyorum.

Bu arada hoca sağlıklı ekmek yiyebilirsiniz diyerek ekşi mayalı ve içeriği temiz olan bazı ekmek çeşitlerinden bahsetti bu kısım size kalmış…  Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.

Kangoo Jumps Nasıl Bir Şey? Tıklayın.

Gaps Diyeti ve Spor” üzerine 2 düşünce

  • 14 Aralık 2019 tarihinde, saat 11:11
    Kalıcı bağlantı

    Anlatiminiz çok bilgilendirici ve motive edici. Ben de bu diyete geçmek istiyorum, ancak yüzümün zayiflamasini istemiyorum. Cünkü yüzüm zaten zayif ve daha da zayiflarsa çok çökük durur. Bunun için ne yapabilirim? Ya da yapabileceğım bir şey var mi? Şimdiden teşekkürler …

    Yanıtla
  • 14 Aralık 2019 tarihinde, saat 11:25
    Kalıcı bağlantı

    Merhabalar Ayten Hanım, öncelikle çok teşekkür ederim. Yüz bölgesinden zayıflamanın benim bildiğim en büyük nedeni; hızlı kilo kaybı ve sağlıksız beslenmedir… Birde kilo verirken kas kaybı olmaması için tabi spor öneriliyor. Ayrıca sigara içiyorsanız bırakmalısınız.
    Gaps diyetinde çökme yaşayacağınızı sanmam isterseniz bir araştırın ama sağlıksız beslenen ve bu şekilde hızlı kilo veren insanlarda bu sorun olur. Gaps diyetine başlamaktan bu yüzden çekinmeyin, her açıdan öncesinden hep daha iyi olacaksınız emin olun. Sevgiler…

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir