Gaps Diyeti Yaparken Kahvaltıda Neler Yedim?

Sabah Kahvaltısı:

Kesinlikle ve kesinlikle yumurta! Haşlanmış olur, tereyağında olur…
Benim tavsiyelerim şu şekilde:

Öncelikle kişi başı 3 yumurta ile güne başlıyoruz. Size çok sevdiğimiz bir omlet tarifi vermek istiyorum:

3 yumurta ve biraz tuz (kristal kaya tuzu) blenderdan geçirilir,

Tavaya 1 yemek kaşığından biraz az tereyağı konur,

üzerine çırpılmış yumurta dökülür,

ardından üzerine kırmızı biber, nane, kekik serpilir,

kaliteli bir kaşar ya da kaliteli ve sevdiğiniz bir peynir (peynir yöresel olmalı) üzerine biraz gezdirilir.

Çift taraflı pişirdikten sonra servise hazır…

Bu kombinasyona önceden süt koyuyorduk ama gaps içinde olmadığı için süt kesinlikle kullanmıyoruz. (yukarıda ki resim bana ait, biz baharat bol koyduğumuz için bu şekilde görüntüsü ayrıca birazda üzerinde sevdiğimiz peynir var çift taraflı pişirdiğimiz için peynir biraz yanıyor ister istemez…)

Not: Kesinlikle hiçbir öğünde ekmek yok!

Sadece omlet değil yanına zeytin, çok az peynir, süzme yoğurt domates, salatalık koyabilirsiniz. İlk günlerde 3 yumurtalı omleti güzel yiyordum fakat şuan fazla geldiği için 2 yumurtaya düşürdüm ve şekersiz Çay

Alternatif Sabah Kahvaltısı:
Örneğin bizim önceden de yaptığımız bir karışım var :
Domatesleri küp küp doğruyoruz (küçük), sevdiğimiz yöresel bir peyniri de aynı domates gibi küçük doğruyoruz, içine kristal kaya tuzu, bol limon ve bol zeytinyağı ile taçlandırıyoruz (en sevdiğim:) ) yanına 1 tane haşlanmış yumurtayla süper oluyor.

Ya da
Omleti baharatlı yapmaktan sıkılırsanız ya da baharat ile aranız yoksa pastırma ile muhakkak vardır. Pastırmalı omlet candır! Zaten kurutulmuş etin besin değeri yüksektir ve çok faydalıdır. (imza: Canan Karatay)

Ya da
3 yumurtayı haşladınız, yumurta ile çok aranız yoksa iyice küçülene kadar doğrayın, ya da benim gibi normal şekilde kesin, üzerine kristal kaya tuzu, kırmızı biber, limon, zeytinyağı koyun. Muhteşem bir tadı oluyor. Ben açık söyleyeyim yumurtanın beyazından hiç hoşlanmam, hiçbir zaman da yemedim ama bu anlattığım şekillerde gerçekten yiyebiliyorum.

Ya da
Evde yapılmış ya da bilindik bir kasapta yapılmış sucuk ile de kahvaltıyı taçlandırabilirsiniz.

Ya da
Menemen yapabilirsiniz…

(bu resim bir menemene ait:) üzerine kaşar rendeledik…)

Bu arada gaps diyeti diye bazı yazılar var örneğin kemik suyu ile başlatmışlar ilk evrelerini… Sizde bu şekilde yapabilirsiniz, bizim yukarıda bahsettiğimiz bir hastalığımız olmadığı için bu evre olayını çok abartmadık. Kilo verme ve sağlıklı yapamaya odaklı takılmaya devam ediyoruz.

Kahvaltı konusuna dönersek; ben çayı şekerli içen bir insandım, bir iki bırakmayı denedim bu sefer çay içmedim. Şuan da kahvaltı da 1 bardak çayı şekersiz zor içiyorum. Arada içine zencefil kesip atıyorum vs ama yok olmuyor eskisi gibi 🙂 Bu kısım size kalmış ya şekersiz çay ya da yeşil çay tarzı bitki çayları tüketebilirsiniz. Bu arada her bitki çayı her bünyeye iyi gelmiyor aman iyi araştırın…
Bu arada, biz kahvaltıyı, saat 09:30 – 10:00 arası yapıyoruz.

Ek Bilgi: Köy yumurtasının sarısı çok açık sarı olur örnek olarak onunda resmini koyuyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir