Gaps Diyeti Yemek Tarifleri – Biber Dolması Tarifi

Gaps Diyetine Özel Sağlıklı Biber Dolması Tarifi

Gaps diyeti yemek tarifleri. Biber dolmasını çok seviyorsunuz ama Gaps diyeti yaptığınız için pirinçten dolayı yiyemiyorsanız size sağlıklı biber dolması tarifi hazırladım. 
 

Gaps Diyeti Yemek tarifleri:

Sağlıklı Biber Dolması İçin Malzemeler:

10 adet dolmalık biber için,

2 Paket İstridye Mantarı (diğer mantarlarda olur ben istridye mantarını daha çok sevdiğim için onunla yaptım)

2 Adet Tavuk Göğsü

2 Adet Domates

Kırmızı Pul Biber

Tuz

1 Yemek Kaşığı Ev Salçası

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanması:

Mantarları, tavuk göğsünü ve domatesleri küçük küçük doğrayıp geniş bir kaba alıp, içine ben pul biber koydum ama isteğe göre baharat değiştirilebilirsiniz (biz acı seviyoruz), tuz ve zeytinyağı ekleyin. Biraz karıştırın. Biberleri üstlerinden açın ve karşımı içlerine doldurun. Tencereye 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.

Biberleri doldurduktan sonra tencereye dizin,  1 yemek kaşığı salçayı bir bardağa koyun ve üzerine su koyup karıştırın, tencerede ki biberlerin arasından dökün. (Su biberlerin yarısına kadar gelmeli). Sonrasında altını açın ve kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı şekilde pişirin.

Püf Noktası:

Mantar ve tavuk su salıyorlar bu yüzden eğer biberlerin içi sulu olmasın isterseniz biberlerin altına ufak delik açın. (Ben sulu sevdiğim için yapmıyorum).

İnanılmaz güzel oluyor, eğer mantar sevmiyorsanız bu karışımı sadece tavuklu ya da kuş başı etli ya da kıymalı deneyebilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun

Gaps Diyeti Yemek Tarifleri – Biber Dolması Tarifi” üzerine 5 düşünce

  • 20 Eylül 2019 tarihinde, saat 18:30
    Kalıcı bağlantı

    Merhaba..Gaps diyetine devam ediyor musunuz ? Uzun zamandır paylaşım yapmamışsınız..Bütün paylaşımlarınızı okudum sizi tebrik ediyorum..Bende başlamayı düşünüyorum bu beslenme şekline..Haşimato hastasıyım faydası olur diye düşündüm..Umarım paylaşım yapmaya devam edersiniz..Sevgiler..

    Yanıtla
    • 14 Ekim 2019 tarihinde, saat 14:46
      Kalıcı bağlantı

      Merhabalar Yasemin Hanım,
      Hastalığınıza bir şey diyemem ama sizin sağlığınıza ve bağışıklık sisteminize iyi geleceğini düşünüyorum. Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim, en kısa sürede görüşmek üzere. Sevgiler…

      Yanıtla
    • 3 Mayıs 2024 tarihinde, saat 20:47
      Kalıcı bağlantı

      Merhabalar, işlerimin yoğunluğu dolayısıyla ilgilenemedim ve bu yüzden çok üzgünüm. Aslında devam ediyorum ama kilo verebilmek için yapmıştım bu yüzden arada bazı şeyler kaçırabiliyorum:)

      Haşimato da bağırsak temelli bir hastalık olduğu için alerjen durumlarınızı biliyorsanız verdiğimiz tariflerde ki tuz oranlarını minimum seviyede tutarak ve vücudunuzda guatrojenik tepkimelere cevap vermeyecek olan besinleri araştırarak, gaps beslenme protokolünü uygulayabilirsiniz.
      Size tavsiyem yemeklerinizde biber salçası, kurutulmuş biber, patlıcan ve turşulardan uzak durmak olacaktır. Örneğin: Biber salçası yerine kırmızı kapya biberi biraz haşlayıp ezerek salça yerine kullanabilirsiniz.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 17 Ekim 2020 tarihinde, saat 17:57
    Kalıcı bağlantı

    Merhaba, ben de kısa bir süre önce bu diyete başladım. Kilo sebebiyle değil egzamalarım sebebiyle başladım. Biliyorsunuz bir 6 aşamadan oluşan GAPS diyeti var bir de Tam Gaps diyeti. Ben Tam diyeti uyguluyorum yani aslında şeker un nişasta tahıllar ve baklagiller (mercimek hariç) yok… Bu kadarıyla bile çok çok zorlanıyorum.
    Kaçamak başlıklı yazınızda da gördüm 2 ay sonra baklava yemişsiniz 🙂 şeker konusunda da çok zorlanıyor insan tabi ama arada bir de olsa bulgur-pirinç gibi besinleri yediğimde tamamen başa dönmüş mü sayılırım ne düşünüyorsunuz? Ben bir Gaps doktoru ile görüşmedim açıkçası kendim iyice araştırdım ve buna yöneldim. Siz uzunca süre uygulamışsınız belki yemeklerde d ufak kaçamaklarınız olmuştur…

    Yanıtla
    • 3 Mayıs 2024 tarihinde, saat 20:52
      Kalıcı bağlantı

      Merhabalar,
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim bir hastalığım yoktu bu yüzden tamamen sağlıklı kilo verebilmek için bu beslenme protokolünü uyguladım.
      Sağlıklı bir insan vücudunun enzimde sıkça kullandığı herhangi bir besini unutması için gerekli olan süre 21 gündür. Gaps Protokolünü sıkı bir şekilde uyguladıktan sonra vücudun döngüsüne girdiği sindirim düzenine daha önceden sıkça tüketilen bir besin girdiğinde vücut buna bir önceki döneminden daha hızlı tepki verecektir. Haliyle mayalanma ve fermante gıdalardan olan şeker ve nişasta, kaçamak olarak vücuda alındığında egzama türevi hastalıklar aradıkları besini kolayca elde etmiş olacaklar. Bu yüzden kaçamaklarınızda nişastadan ve şekerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Ayrıca egzama için kuru dut kürünü gaps diyeti yanında size şiddetle tavsiye ederim. Kuru dut kürü için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
      Sevgiler

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir